תאונת טרקטורון היא תאונת דרכים
האם תאונת טרקטורון היא תאונת דרכים ?
תאונת דרכים מוגדרת בחוק הישראלי כמאורע, שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרת תחבורה.
היות והחוק בישראל מחייב את הנוהג בטרקטורון להחזיק ברישיון נהיגה על טרקטור, הרי שרישיון נהיגה זה נחשב לרישיון נהיגה לכל דבר ועניין וכך גם לצורך קבלת פיצוי לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
חשוב להדגיש כי הנהיגה בטרקטורון מלווה בסיכון רב , כאשר הליך הוצאת רישיון נהיגה מתאים הוא יחסית פשוט ומדובר בנהגים בגיל מאוד צעיר שנוסעים בטרקטורון בשדות ודרכי עפר, בהם קיים סיכוי רב להתהפכות המסתיימת בפציעות קשות ולעיתים גם במות הנפגע.
נציין כי פוליסות ביטוח החובה של טרקטורונים, בדרך כלל מבטחות רק נהג אחד. ניתן כמובן לרכוש תוספת לביטוח החובה, המאפשרת להרכיב על הטרקטורון נוסע נוסף, אך לרוב מדובר בפרמיה יקרה ולכן מרבית בעלי הטרקטורונים ויותר נכון הוריהם, בוחרים שלא לרכוש את תוספת הזו.
אך ניסיון החיים מראה כי לרוב נהגים שעושים שימוש בטרקטורון, מרכיבים את חבריהם וכשמתרחשת תאונת דרכים, הנוסע הנוסף אינו מבוטח בפוליסת ביטוח החובה של הכלי.
במקרים אלה הנפגע לא יישאר ללא כל סיוע ופיצוי ויוכל לפנות ל – "קרנית" קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים. אך לאחר התשלום לנפגע, "קרנית" תחזור בתביעת שיבוב לנהג הטרקטורון.
לכן אנו ממליצים לעלי הטרקטורונים, לרכוש פוליסת ביטוח חובה, שמכסה גם את הנוסעים בטרקטורון.
כיצד יש לנהוג לאחר תאונת טרקטורון ?
במידה והתרחשה תאונת טרקטורון, יש להתייחס לתאונה זו כמו לתאונת דרכים רגילה.
יש לפעול להגשת הודעה מתאימה למשטרת ישראל ולוודא קבלת דו"ח משטרה על האירוע. מיד לאחר התאונה יש להיבדק בבית החולים, קופת חולים או כל מוקד חירום שיוכל לתת מענה רפואי ראשוני.
בהמשך יש לתעד את כל ההוצאות הנובעות מהתאונה (רכישת תרופות, עזרים אורתופדיים, נסיעות בתחבורה ציבורית / מוניות) וכן לאסוף את כל המסמכים הרפואיים של כל ביקורי הרופאים, טיפולים , מרשמים וכד'.
לאחר איסוף החומר הרלוונטי, מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום.
במשך השנים משרדנו ייצג בהצלחה רבה נפגעים שסבלו מפגיעות חמורות כגון : חבלות ראש קשות, פגיעות בעמוד השדרה, פגיעות גפיים , קטיעות, צלקות, פגיעות רב מערכתיות, פיברומיאלגיה ועוד. חשוב לדעת כי פיצוי לנפגעי תאונות דרכים משולם מכוח הוראות חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה – 1975. בהתאם לחוק זה, לנפגע קיימת זכות מוחלטת לפיצוי בגין נזק הגוף שנגרם לו.
מבחינת הליך הטיפול בתביעת הפיצויים של נפגעי תאונות דרכים, משרדנו מעניק טיפול כולל לרבות, בירור נסיבות התאונה, פנייה ראשונית לחברת הביטוח, הגשת תביעה לבית המשפט, מינוי מומחים רפואיים מטעם בית המשפט במימון חברת הביטוח וניהול התיק עד לקבלת הפיצוי. משרדנו עוסק בייצוג נפגעי תאונות דרכים מיום הקמתו, ואין ספק כי במהלך השנים נתקלנו כמעט בכל תרחיש אפשרי הקשור לנפגעי תאונות דרכים, כך שאנו בעלי ניסיון רב ועשיר בכל הקשור לניהול מו"מ עם חברות הביטוח וההליך המשפטי