רשלנות רפואית רופא עיניים
רשלנות רפואית של רופא עיניים
חוש הראייה, אחד מחמשת החושים, החשובים שיש לאדם. לכן כל פגיעה בעיניים ולו הקשה ביותר, הינה משמעותית ופוגעת בתפקודו של האדם ובאיכות חיו.
כמו כן לאור רגישות העין , צורתה והמבנה המורכב , כל פגיעה בה ולו הקטנה ביותר עלולה להשפיע על יכולת הראייה. לכן נדרש מרופא העיניים לשמור על חובת הזהירות כלפי המטופל ולהתייחס לכל תלונה בנוגע לטשטוש ראייה, כאב, יובש וכד'.
על רופא העיניים, בעצם כמו על כל רופא אחר, חלה החובה לשמור על סטנדרט הטיפול הסביר ולפעול על פי הנהלים המקובלים בתחום מומחיותו. במקרים בהם סטה הרופא מהטיפול הסביר, יהיה מקום לבחון האם התקיימה רשלנות רפואית.
נפרט מס' תחומים ברפואת העיניים, בהם אנו עדים לעליה במספר אירועי רשלנות רפואית.
רשלנות באבחון ובטיפול בהיפרדות רשתית:
מדובר במצב רפואי המוגדר "כמצב חירום", בו הרשתית מתנתקת משכבת כלי הדם המספקת לה חמצן. במידה והמטופל לא יעבור ניתוח באופן מיידי, הוא עלול לאבד את ראייתו. לכן קיימת חשיבות רבה לאבחון מיידי ואבחון נכון של הבעיה ע"י רופא העיניים.
לרוב היפרדות הרשתית אינה מתרחשת במפתיע והחולה מתלונן במשך זמן ממושך בפני הרופא על מצוקותיו בעין. אך כאשר רופא העיניים מתעלם מתלונות המטופל, המעידות על חשש להיפרדות רשתית, הוא נותן לחולה טיפול רשלני וגורם לו לנזקים קשים ולעיתים בלתי הפיכים.
רשלנות בביצוע ניתוח השתלת קרנית:
הקרנית היא החלק השקוף בקדמת העין, תפקידה לרכז את קרני האור ולמקדן ברשתית. במידה ומרחשת פגיעה בקרנית, המטופל סובל מטשטוש ראייה קיצוני אשר לעיתים מצריך השתלת קרנית. רשלנות הרופא יכולה להתקיים גם בשלב האבחון וגם בשלב הטיפול, כאשר לאחר ניתוח השתלת הקרנית, המטופל עלול לסבול מדלקות וזיהומים כתוצאה מהשתלת קרנית מזוהמת ואף עלול לאבד את ראייתו.
רשלנות בניתוח לייזר :
אין ספק כי מדובר באחד המקרים הנפוצים של רשלנות רפואית בתחום העיניים, במיוחד בשנים האחרונות. ניתוח הלייזר נועד לשפר את ראייתו של המטופל, כך שלא יזדקק יותר למשקפיים או עדשות. אך לצערנו ניתוח זה לא מתאים לכולם ועל רופא העיניים לבצע בדיקות התאמה מעמיקות ומלאות על מנת לוודא כי המטופל מתאים לניתוח הלייזר.
בתביעת רשלנות רפואית של רופא העיניים, ביהמ"ש יבחן האם הרופא הפר את חובותיו כרופא סביר כלפי המטופל והאם התנהלותו הייתה רשלנית. אם ביהמ"ש יקבע שהרופא התרשל, הוא יעבור לבחון את הקשר הסיבתי והיקף הנזק הנטען ע"י המטופל.
בהקשר זה יש לציין את חוק זכויות החולה, אשר דורש מכל רופא לקבל מהחולה הסכמה מדעת לפני שהוא נותן לו את הטיפול הרפואי. הסכמה מדעת תינתן רק לאחר שהרופא הביא בפני המטופל
את כל ההסברים והמידע אודות הטיפול הרפואי, סיכויי הצלחתו, הסיכונים הטמונים בו וטיפולים חלופיים אפשריים.
אי מסירת מידע כזה יכולה לשמש עילה לתביעה בשל פגיעה באוטונומיה, כלומר: פגיעה בזכות של החולה לבחור אם לקבל טיפול רפואי כזה או אחר לאחר שכל המידע הרלוונטי מצוי בפניו.
במקרים שבהם תוכח פגיעה באוטונומיה, התובע יהיה זכאי לפיצוי מבלי שיצטרך להוכיח קשר סיבתי בין אי קבלת הסכמתו לבין הנזק שנגרם כתוצאה מהטיפול.
משרד עורך דין נזקי גוף דוד ניר טיפל ומטפל במספר רב של מקרי רשלנות רפואית ברפואת עיניים, אנו ניצבים לרשותכם בכדי לסייע לכם לדרוש פיצוי מקסימלי אשר מגיע לכם ע"פ חוק, על נזק שנגרם לכם או לילדכם עקב רשלנות רפואית
לתיאום פגישה במשרדנו התקשרו 03-6124355
להלן קישורים חשובים בנושא :