contact us

03-6124355

03-6124355 | 04-6860977 | 052-3422990

זמינים לכל שאלה.

facebook

רשלנות רפואית בלידה – מעקב היריון

רשלנות רפואית אשר נגרמה במהלך חודשי ההיריון אם על ידי מעקב לא נכון או על ידי קבלת טיפול לא נכון , עלולה להוביל לטרגדיה משפחתית ולנזק בלתי הפיך .

לא בכדי תקופת ההיריון מלווה בהמון התרגשות, אך מנגד בהרבה חששות וחוסר ידיעה. הרופא המטפל בתי החולים וקופות החולים , הינם הגורמים אשר מלווים את האישה והעובר מתחילת ההיריון ועד ללידה, כאשר תפקידם לצמצם ככל הניתן את הסכנות שבתהליך.

תפקידו של הרופא המשפחתי , רופא נשים , האחות בקופת החולים , המיילדת , אלו הם האנשים החשובים אשר בידם מופקדת היולדת ולפני כן האשה בהריון והעובר , הצוות הרפואי תפקידו להפנות את האישה לכל הבדיקות השגרתיות הנדרשות, להציג בפניה את הבדיקות שאינן כלולות בסל התרופות כך שהבחירה אם לבצען תהיה בידיה, להסביר לאישה את מלוא הממצאים אשר עולים מבדיקות ולהציג בפניה את כל האפשריות והאמצעים העומדים לרשותה.

אין ספק כי כל רופא מוטלת עליו אחריות כבדה , אך במקרה של רופא המבצע את מעקב היריון, האחריות כבדה עוד יותר ומוכפלת, כאשר מתפקידו לדאוג הן לאם והן לעובר.

חרף התפתחות הטכנולוגיה והכלים הרבים , אנו עדיין נתקלים במקרים של רשלנות רפואית במסגרת מעקב היריון שנובעת מחוסר מקצועיות, אשר נמשך 9 חודשים

הולדה בעוולה – תביעות מסוג זה הן תביעות אשר במסגרתן הטענה העיקרית היא : " אילו בוצע מעקב היריון תקין, ניתן היה לזהות את המום ו/או התסמונת ממנה סובל העובר ולהציע להורים להפסיק את ההיריון, ובשפה המשפטית: הולדה בעוולה ".

דוגמא לתביעה , ילדה שנולדה בשנת 1995 ואובחנה בגיל שנתיים, כסובלת מתסמונת גנטית של X שביר (פיגור שכלי). בתביעה טענו ההורים כי הרופא אשר ניהל את מעקב ההיריון התרשל בכך שלא הפנה את האם לבדיקת נשאות ל-X שביר ואף לא עדכן את ההורים כי קיימת אפשרות לבצע בדיקה זו באופן פרטי. בית המשפט העליון קבע כי נכון למועד ההיריון (בשנת 1994) נעשו בישראל, באופן פרטי, בדיקות לזיהוי התסמונת ולכן על הרופא הייתה החובה להציע להורים את הבדיקה ולהשאיר לשיקול דעתם את ביצועה , גם אם באופן פרטי. נוכח הנזק הקשה שנגרם לילדה אשר ילווה אותה לאורך כך חייה וההוצאות הרבות שיידרשו הוריה לשאת לצורך הטיפול בה, בתיק זה פסק ביהמ"ש העליון פיצוי בסך כולל של 8.3 מיליון ₪.

חשוב לפיכך להיות מעורבים בכל הבדיקות שנעשות במהלך ההיריון. על ההורים להקפיד לשאול את כל השאלות, לרדת לשורש העניין במידה ויש ממצא שאינו ברור, לא לוותר ולבקש לקבל הסבר שתוכלו להבין.

במידה וקיים ספק לגבי אופן ניהול מעקב ההיריון ומדובר במקרה בו נולד ילד עם מומים מולדים או עם תסמונת גנטית, יש מקום לבחינה האם המקרה עולה לכדי רשלנות רפואית בהריון , לבדוק האם הרופאים והמטפלים שביצעו מעקב היריון עשו זאת כנדרש.

מומלץ תחילה לאסוף את כל החומר הרפואי הרלוונטי למעקב ההיריון, לרבות כל המסמכים הרפואיים, תוצאות בדיקות, תיק יילוד וכד'. לאחר איסוף החומר הרפואי מומלץ לפנות לעורך דין שמתמחה בתחום רשלנות רפואית בלידה , על מנת שיוכל לבחון את החומר תוך התייעצות עם מומחה רפואי ולגבש עמדה האם אכן מדובר ברשלנות רפואית.

תביעות רשלנות רפואית הינן תביעות מורכבות המצריכות ידע וניסיון רב הן לצורך בירור שאלת הרשלנות והן לצורך בירור מלא וממצה של שאלת נזקיו של היילוד וצרכיו המיוחדים.

מוזמנים גם לקרוא רשלנות רפואית בלידה

לתיאום פגישה במשרדנו התקשרו 03-6124355

להלן קישורים חשובים  בנושא :

משרד הבריאות

מדינת ישראל – הרשות השופטת