עבירת תעבורה – דיבור בטלפון נייד במהלך נסיעה
אחת מעבירות התעבורה השכיחות של ימינו, היא שימוש בטלפון נייד במהלך נסיעה. תקנות התעבורה קובעות כי בזמן שכלי הרכב נמצא בתנועה, על הנוהג בו חל איסור לאחוז או להשתמש בטלפון נייד או טלפון קבוע, אלא רק באמצעות דיבורית ! כלומר האיסור חל על כל שימושי הטלפון: שליחת הודעות SMS , קריאה מהמכיר הסלולארי וכד'.
לפי תקנה 28(ב)(1) לתקנות התעבורה, המפר זאת עובר עבירה פלילית שהעונש בגינה הוא קנס של 1000 שקלים + 4 נקודות.
חשוב להבין כי איסור זה אין מטרתו להעיק על הנהגים, מטרתו היא להקטין את הסיכוי לתאונת דרכים , בשל היסח הדעת.
מחקרים חדשים שבוצעו , העלו כי הסיכוי לבצע תאונת דרכים הוא פי 4 למשוחחים בנייד בעת נהיגה. בעצם כולנו נסכים כי עיסוקו של הנהג במכשיר הסלולארי , פוגע ביכולת הריכוז שלו בכביש ובנעשה בדרך ומקטין את יכולת התגובה שלו לשינויים המרחשים בכביש.
יתרה מכך נהגים חדשים ונהגים מבוגרים, ללא ספק מצויים בקבוצות סיכון יתר להיסח הדעת בגין שימוש בטלפון סלולרי. נזכיר כי בימינו הטלפון אינו משמש רק לשיחות, אלא ובעיקר לשליחת מסרונים. כאן חשוב להדגיש כי אין זה משנה כמה בטוחים הנכם מרגישים על הכביש, אין ביכולתו של האדם הסביר להתרכז בצורה מספקת בכביש ובמקביל לנסח הודעת טקסט ו/או לקרוא הודעות !
כפי שצוין אין החוק קובע הגבלות אלה במטרה להקשות על הנהגים, ולכן הפשרה שאושרה בתקנות היא השימוש ב- "דיבורית" או רמקול , המאפשרים לנהג להשתמש בטלפון הנייד ללא צורך לאחוז בו. אך גם מכשיר זה צריך להיות מותקן בצורה יציבה, כך שלא יטה ליפול ממקומו ו/או להצריך לחזקו או להחזיקו במהלך הנהיגה.
אך עם כבר אירעה העבירה וקיבלתם דו"ח בגין שימוש בנייד בעת נהיגה – מה עליכם לעשות ?
מומלץ לפנות מיד להיוועצות עם עורך – דין לתעבורה הבקיא בתחום ! לעיתים הדין בעבירות תעבורה אינו חד משמעי וכך גם סוגי העבירות. לדוגמה , על פי תקנה 28 , קיים איסור על שימוש ו/או אחזקת בטלפון בזמן שהרכב "בתנועה". אך מה הדין אם השימוש נעשה בעת עמידת הרכב ברמזור אדם ?
יש פסקי דין שאישרו שימוש בטלפון כשהרכב אינו בתנועה אלא בעת עצירה, בטענה כי מתן מענה לשיחת טלפון נייד בעת שהרכב אינו בתנועה, פשוט לא כלול באיסור שבחוק (פס"ד 70140/01 ברגמן נ' מדינת ישראל – (מחוזי)).
מנגד ישנם פסקי דין שקבעו כי אין להתיר שימוש בטלפון גם אם הנהג עומד ברמזור אדום, כיוון שהרכב נמצא בציר תנועה שוטף : ציר תנועה, כניסות ויציאות מחניה, פניות, ביצוע חניות, עמידה ברמזורים מתחילת הנסיעה ועד לסיומה ועוד (אליקים נ' מדינת ישראל (ע"פ 70890/01 – מחוזי ת"א)).
לכן קיימת חשיבות לפנות ל עורך דין תעבורה כבר בתחילת הדרך , עם קבלת הדו"ח. על מנת שיבחן את המקרה שלכם ויוכל לתת לכם את הייעוץ והטיפול הנכון ביותר למקרה שלכם. במשך השנים משרד עורכי – הדין דוד ניר, ייצג בהצלחה רבה בתיקי תעבורה תוך השגת התוצאה המיטיבה ללקוח.
לתיאום פגישה במשרדנו התקשרו 03-6124355
להלן קישורים מומלצים :